Kroketten maken zonder machine
Voor een feestje of gewoon bij de borrel is het hartstikke lekker om kroketten te serveren. Het gemiddelde huishouden heeft niet de luxe om over een speciale machine te beschikken. Maar het kan wel degelijk: kroketten maken zonder machine. Hoe kun je kroketten maken zonder machine?
Wat heb je nodig?
Voor kroketten maken zonder machine heb je het volgende nodig:
- Runder- of kalfsvlees in hele kleine stukjes gesneden
- Paneermeel
- Bloem
- Zout en peper
- Runderboullion
- Eieren – bio-eieren zijn een aanrader.
- Boter – kies voor grasboter als je die optie hebt.
- Nootmuskaat
- Olie om in te bakken – of maak gebruik van een airfryer (hier vind je alle info).
De hoeveelheid van de ingrediƫnten is afhankelijk van hoeveel je wilt maken.
Bereiden
Smelt boter in een pan en roer er de bloem doorheen. Voeg daarna de bouillon toe. Meng nu het vlees erdoor en laat het geheel 2 minuten doorkoken. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Doe in een kom de melk en eieren en klop het goed los.
Op een bord strooi je voldoende paneermeel. Maak van de zelfgemaakte ragout rolletjes en rol het door het paneermeel. Daarna door het papje van melk en ei. En vervolgens weer door het paneermeel.
Laat de kroketten even rusten in de koelkast. Bak ze daarna circa 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Zo gemakkelijk is kroketten maken zonder machine. Op deze simpele manier kan iedereen kroketten maken zonder machine.