Vegetarische kroketten

Vegetarische kroketten

Kroketten zonder vlees. Vegetarische kroketten zijn kroketten waarin geen vlees is verwerkt. In plaats van vlees maakt u bij vegetarische kroketten gebruik van pinda’s, kaas en (oud) brood. Ook kan u gebruik maken van groente zoals bijvoorbeeld prei of paprika. Op de website Vleesvervangers-vergelijken.nl kan je daarnaast nog een hele resem leuke vleesvervangers vinden, waarvan er een hele hoop ook gewoon kunnen gebruikt worden bij het maken van je eigen vegetarische kroketten. Zelfs “fake vlees” kan je gewoon frituren; en het maakt dat je vegetarische alternatief bijna even lekker kan zijn dan je “origineel”.

Deze ingrediënten worden samengevoegd tot een mengsel met behulp van een ei en enkele eierdooiers. Eventueel kan u dit mengsel aanvullen met mais en uitjes. Is het hierna nog te droog dan voegt u er nog een scheutje melk aan toe. Van dit mengsel rolt u enkele vegetarische kroketten.

vegetarische kroketten

De krokante korst.

Als deze kroketten gerold zijn, gaat u over naar de korst. In een schaaltje wordt geklopte eiwit gedaan, in een ander schaaltje doet u wat bloem. De kroketten worden eerst door het eiwit gerold waarna ze door de bloem gaan.

De vegetarische kroketten dienen daarna gebakken of gefrituurd te worden. Kiest u voor bakken, dan gaan ze in een koekenpan en worden ze gedurende 8 minuten bruin gebakken. Indien u kiest voor frituren dan doet u ongeveer 4 vegetarische kroketten tegelijk in de frituurpan.

Na ongeveer vier minuten zijn deze gereed. Deze vegetarische kroketten smaken prima met een lik mosterd. Of eet ze bij een pasta of een rijstgerecht.