Zelf kroketten maken

Zelf kroketten maken

Zelf kroketten maken is een ontzettend leuke bezigheid. U bent niet alleen ontspannen bezig, maar u leert ook nog eens de kneepjes van het kookvak.

Zelf kroketten maken is een uitdagende bezigheid, maar vraagt zeker enige creativiteit van u. Maar, heel lastig is het gelukkig niet om ze te maken!

Ingrediƫnten

Zelf kroketten maken gaat niet zonder belangrijke ingrediƫnten: rundvlees, boter, bloem, bouillon, peterselie, eieren, zout, peper, melk en olie. Het rundvlees wordt gemixt met de bloem en bouillon. Het wordt op smaak gebracht met peterselie, peper en zout. Het mengsel moet 2 uur in de koelkast staan. Het kan volgens Smaakversterkers geen kwaad om dit mengsel langer, eventueel zelfs een hele nacht, in de koelkast te laten rusten. Minimum 2 uur dus, maar langer is geen issue.

Zelf kroketten maken

Vervolg

Zelf kroketten maken gaat niet zonder een krokante korst om de kroket heen. Daarom moet er een ei, melk en olie geklopt worden in een diep bord. De kroketten uit de koelkast worden door het paneermeel en vervolgens het eimengsel gerold. Kroketten gaan terug de koelkast in voor een uur, waarna ze frituurpan in kunnen! Frituur ze vervolgens vijf minuten en u heeft heerlijke kroketten!

Zo ziet u maar: zelf kroketten maken is een ideale bezigheid voor de koude wintermaanden die weer voor de deur staan! En geniet van een heerlijke, zelf gemaakte kroket!