Zelfgemaakte kroketten

Zelfgemaakte kroketten

Zelfgemaakte kroketten smaken veel lekkerder dan de fabriekskroketten. U weet niet wat een krokettenfabriek er allemaal instopt, bij zelfgemaakte kroketten weet u dat wel! Er zijn smakelijke varianten bij de zelfgemaakte kroketten.

Basis

De basis voor zelfgemaakte kroketten is de ragout. Hiermee kunt u eindeloos variƫren en tot verrassende resultaten komen.

Enkele recepten

Een topper onder de zelfgemaakte kroketten is uiteraard de vleeskroket. U heeft kippen- rund- of kalfsvlees nodig voor de heerlijkste kroket.
Nog niet zo heel oud is de mosselkroket die tijm en bleekselderij bevat. Onze zuiderburen kennen ook de kroket zoals de Belgische amandelkroket. Een engeltje op de tong als u de Italiaanse rijstkroket eet, een verrassing! Ook eens interessant om te proberen is de Griekse pompoenkroket. En natuurlijk zijn er nog veel meer variaties te bedenken.

Paneren

Welke zelfgemaakte kroketten u gaat maken, heel belangrijk is het paneren! U heeft er bloem voor nodig, eigeel en paneermeel. Eerst de kroket door de bloem, daarna door het eigeel en dan door de paneermeel. Zorg ervoor dat de kroket helemaal is gepaneerd anders kan het zijn dat de vulling tijdens het frituren uit de kroket loopt.